tiistai 31. toukokuuta 2011

"Pitääkö sun maalata Odd molly päällä?"

kysyi Pomppu eilen. No mitäs luulette?

Kyllä Amppi sopii hyvin meidän sisustukseen. Sopiiko loput kuvassa olevat...?



Jussilla oli tänään vihoviimeinen dagispäivä. Ja nyt se on sitten jo lähdössä armeijaan...





maanantai 30. toukokuuta 2011

Ja maanantai

Heippi!
Niinhän se onneton maanantaiaamu koitti ja vähän kiireellä taas aamulla lähdettiin.

Heräsin vasta kahdeksan aikoihin ja hoputtelin ala-asteelaisia kouluun;heillä alkaa puoli yhdeksältä. Vielä viis vaille puoli Simon istui aamupalapöydässä lukien kaikessa rauhassa Kalle Ankaa. (matka ei toisin ole pitä kouluun)

Rude haki Jussin alas ja laittoi aamupalaa sille ja haki sen vaatteet sillä aikaa ,kun itse söin.




Memillä oli ilmeisesti luppoaikaa koska kuvaili meitä. No ,laittoi se koirille ruoan .




Ooh enää viikko ja lasten loma alkaa...Toisaalta aamulla saa ottaa vähän rennommin ,kun ei enää tarvi kuskata ketään. Muuta kuin itse lähteä töihin. Vielä loppurutistus.








Ohhoh,kukas se siellä? Ja tekemässä mitä?










Tänään se Pomppu lähti hakemaan lautoja sielä kaukaisesta puukaupasta. Nyt jo.









sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Teerijärveltä Lappilanmäelle

Viettämään ystävämme Johannan synttäreitä!

Ja sitten ruokkimaan nälkäiset lapset



Suuntana Teerijärvi




Lounaan jälkeen suuntasimme Teerijärvelle Pompun serkun Minnan tytön Emman synttäreille.

Synttärit olivat hyvin tyttövoittoiset ,mutta Simon ja Jussi viihtyivät hyvin.


Kalaa lounaaksi



Aamutuimaan pojat haeskelivat matoja, aikoivat joelle onkimaan. Löysivät muutaman lieron, saivat Andreaksen oppaakseen ja lähtivät matkaan, kehuskelleen: Lounaaksi syödään kalaa !


Matka jatkui tuohon viereiselle kalamiehen unelmaan, elikkä Perhonjoelle.


Ja kyllähän sieltä saalista nousi, peräti 7 kpl josta yksi ahven ja loput särkiä.


Ja johan suu kostuu, kun ajattelee herkullisen ruotoista, paistettua pikkuahventa sekä kermaista särki-keittoa.


Tai sitten ei.......








Tulisiko

sinusta uusi J Lo

ja säveltäisitkö uuden Pump it up version jos sinulla olisi tämä. Hälytimme koko kylän miehet etsimään soittimen kadonnutta virtakaapelia, mutta tuloksetta. Mutta eipä hätää, nokkela kuin olet, tekaiset siihen varmasti jostakin sellaisen. Kipin kapin postia lykkäämään.


P.S Voit noutaa sen maksutta, mutta jos muistat meitä sitten nimmarilla kun olet suosion huipulla, olisimme kiitollisia.

Pöydän työstäminen

Viime sunnuntaina askartelin ruokapöydän kimpussa ja tältä se näytti siinä vaiheessa ,kun kansi oli hiottu.

Tässä olen jo viimeistelyvaiheessa. Nyt on viikko kulunut tuosta ja vaha alkaa olla kovan tuntuinen.

Suosittelen tällaista käsittelyä,jos ruokapöytäsi on freesauksen tarpeessa.



Kahvittelisitko

jos sinulla olisi nämä Kultakeramiikan sokerikko ja kermakko. Laita postia kristiina.nyman@wippies.com tai kommentoi loojaan ja nouda pois hintaan 0€.

lauantai 28. toukokuuta 2011

God morgon!

Eli huomenta!
Eilen illalla ,kun olin hieman levähtänyt töiden jälkeen, imuroin ja pesin lattiat alakerrassa. Pesin tietysti myös pyykkiä muutaman koneellisen ja olin tyytyväinen ,kun sai taas ulos kuivumaan. Meidän sänkyyn vaihdoin lakanat,joten oli taas mukava mennä nukkumaan puhtaisiin lakanoihin. Jos tänään ei satais niin sais lastenkin petivaatteet tuulettumaan.
Niin ja muuten nyt kun siivoaa,tuolit ovat ihanan kevyet siirrellä.

Ja tänä aamuna: Otto ollut yökylässä pojilla ja tässä valmistelin aamupalaa,kun kerrankin heräsin ennen Pomppua.



Tuoreita sämpylöitä? Joo ja ei;en tietenkään ehtinyt leipomaan aamusta,mutta onneksi pakasteessa oli ja kun ne lämmittää mikrossa,niin kyllähän ne melko samanoloisia ovat kuin tuoreetkin. Nyt onkin sitten pakastimesta pullat ja sämpylät syöty,että leipomishommatkin pitäis johonkin väliin saada mahtumaan.





Roikottaisitko

vaatteitasi näissä koukuissa, tässä merihenkisessä hyllykössä jos se olisi sinun ? Laitahan postia ja tule noutamaan hintaan 0 €.

Tilannetta kodinhoitohuoneesta

Heippa vaan!
Usein ihailemme lehdistä ja blogeistakin tyhjän ja siistin oloisia kodinhoitohuoneita. Niin ,meidän 9-henkisessä perheessämme siisti kodinhoitohuone on lähes absurdi ajatus...tätä vartenhan se huone on tehty vai mitä? Ei kai kodinhoitohuoneen tarkoituskaan ole olla joku toinen olohuone?
No ,nämäkin kasat olisi tietysti jo siirretty yläkerran komeroihin hyllyillle,jos siellä ne hyllyt olisivat. Ei sillä ,meidän kodinhoitohuoneessa on tietysti paljon muutakin,kuin vain puhtaita vaatteita viikattuna. Mutta verhot ovat kivat ja pirteät.
Ja sitäpaitsi, nykyään siisti,tai siis järjestäytynyt kodinhoitohuone on jotenkin pois muodista,sillai "out of fashion".
Muuten olisin tehnyt hyllyt tänä viikonloppuna,mutta kun puutavaraliike on edelleenkin niin kaukana,ettei millään keretty sinne,niin nyt mun on pakko pestä ikkunat,paitsi jossei avainta löydy...

perjantai 27. toukokuuta 2011

Vauvapallo ja koirat pellolla

Hei!
Joskus käy niin ,että meidän Simon 8v ,saa raivarin ja silloin ei auta muu kuin laittaa se tuommoiseksi vauvapalloksi. Kaikille meidän lapsille on käytetty tätä systeemiä raivarin sattuessa. Tosin tähän ikään se alkaa tyssäämään,ei noita isoja enää saa nostettua tuolla lailla...




Eilen menimme yhdessä Pompun ja koirien kanssa joen vallille pyörillä ja koirat kävivät myös pellolla juoksemassa. Yllättävää oli se,että meidän rauhallisella vallilla on alkanut oleen vähän turhan paljon trafiikkia,jopa kolme ihmistä tuli vastaan ,yksi koiran kanssa,yksi etsien kadonnutta koiraansa ja yksi vaan yksin kävelten ja ai niin tais joku kovaa ajava pyöräilijäkin tulla. Eli siis koko ajan joutui ottamaan koiria kiinni,kun joku näkyi tulevan vastaan.





Ta-daa eli kilpailun voittajat!

Heippa tytöt!
Nyt olen tarkistanut kaikki sähköpostit ja kommentit. Kaikki osallistuivat yhdellä arvalla ja he jotka tiesivät oikean vastauksen ,kahdella arvalla. Mutta arvatkaas mitä: vain yksi tiesi oikean automerkin,mallin ja vuosimallin.
Henkilö ,joka tiesi oikean vastauksen on :TAIJA HOLLSTRÖM. Ja oikea vastaushan on :
CHEVROLET CHEVELLE -67.
Taija saa siis pienoismallin ja valitsemansa värisen maton koossa 70x50.
Arvonnassa onni oli mukana JANETTE AHOLLA,joka saa siis valitsemansa värisen maton samankokoisena myös.
Arvauksia oli kyllä kaikenlaisia ja on totta,että jenkkiautoja on hieman vaikea erottaa toisistaan...kaikki näyttävät vähän samanlaisilta.
Mutta nyt jatketaan seuraaviin haasteisiin.

torstai 26. toukokuuta 2011

Jussin viimeinen dagisjuhla




Heippa!

Eilen vietettiin Jussin dagiksessa ilmeisesti dagiksen viimeistä ja myös Jussin viimeistä dagisjuhlaa. Jussihan menee syksyllä förskolaan. Ja dagis loppuu olemasta tuossa paikalla. Jussi ja meidän muut lapset lukuunottamatta Rudea,joka kävi SvenskaDaghemmetin kaupungissa,ovat olleet tässä pikkuisessa reilun 20 lapsen dagiksessa. Hyvin kodinomainen paikka. Paras hoitopaikka lapselle. Mutta nyt ilmeisesti tämä kuskaushomma alkaa olla lopuillaan ja syksyllä menemme sitten Jussi kanssa pyörällä tuohon vieressä olevaan Vittsarin kouluun ja minä jatkan tähän töihin.



Jeps ja sitten vielä tuollainen äkkinäinen kuva eteisestä. Lipasto on siirretty siihen olohuoneen puolelta. Miksi siirretty? Enpä tiedä. Tai paremminkin : ajatelkaa sitä,kuten meidän Memi sanoo aina kun siltä kysyy jotain.



keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Kivempi tunnelma alakerrassa

Hei!
Howardilla kesäisen sinistä hieman tyynyissä. Yllättäin nuo siniraitaiset tyynyt ovat olleet jo käytössä kokonaiset kuusi vuotta! Tykkään vaihdella nimenomaan tyynyjä,mutta nuo päälliset ovat säästyneet kirppikseltä jostain syystä. Aina talvisin ovat jemmassa. Torkkupeittoja meillä sananmukaisesti "kuluu". Aina pitää olla peite sohvalla ja pari peittoa Alma on kuopinut hajalle. Ne siirtyvät sitten häkkitorkuiksi.

Lisää sinistä Artwoodin ihanan epämukavalla sohvalla. Vain koirat pystyvät mukavasti oleilemaan tällä sohvalla.



Ja uusittu pöytä. Pöytä siis hiottiin (hiominen oli kova urakka,mutta Rude avusti suuresti siinä palkkio mielessä tietysti) ja vahattiin kahteen kertaa Osmocolorin peittävällä valkovahalla. Vahaaminen on erittäin helppoa. Pitää vaan muistaa varata tärpättiä pensselin puhdistamiseen...







Nyt tuolitkin asettuvat paremmin pöydän seuralaisiksi. Tuolit ovat edelleen tietysti kovat,mutta pehmusteilla asia korjaantuu. Jonain päivänä...





tiistai 24. toukokuuta 2011

Kiinnitäisitkö

lapsesi tähän jos olisi sinun. Noudettavissa turvaistuin hintaan 0€. Laitahan postia.

maanantai 23. toukokuuta 2011

Jakkaran muutos

Heippa!
Tällainen jakkara on kotiutunut meille joskus vuosia sitten. Jostain kirppikseltä äitini ostama,jonka nyt samalla kun vahasin pöytää ajattelin hieman laittaa paremmaksi. Istuinosa on jotain keinonahan tapaista ja täytteet pursusivat jo hieman ulos.


Jalat sprayasin ja istuinosaan laitoin vahakangasta ja tällainen siitä tuli. Jakkara on korkea ja paraikaa istun sillä...


sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Kilpailu/arvonta

HUOMIO HUOMIO!
HIEMAN LISÄYSTÄ EDELLISEEN : NE JOTKA LAITTAVAT ARVAUSTA:LAITTAKAA SE SÄHKÖPOSTIIN JA VAIN NE JOTKA OSALLISTUVAT PELKÄN MATON ARVONTAAN KOMMENTTILOOTAAN.
NE SIIS JOTKA ARVAAVAT OIKEIN OSALLISTUVAT MYÖS KYSEISEN KOKOAMATTOMAN PIENOISMALLIN ARVONTAAN. PIENOISMALLI ON OSTETTU PARIKYMMENTÄ VUOTTA SITTEN JA JÄÄNYT KASAAMATTA.
AIKAA ON TORSTAIHIN 26.5 ASTI.

ONNEA ARVAUKSIIN JA ARVONTAAN!

Kilpailu/arvonta




No niin: Kilpailun tehtävänä on arvata/tietää ensimmäisen kuvan auton merkki ja vuosimalli. Oikein vastanneiden kesken arvotaan matto (väreinä beige,harmaa ja punainen ja koko on 50x70)ja tuo koottava auto.

Arvotaan myös toinen samanlainen matto;eli myös niillä ,jotka eivät tiedä autoa on mahdollisuus osallistua arvontaan ja ne jotka tietävät ,voivat osallistua siis kahdella arvalla ja näin ollen parantavat mahdollisuuksiaan voittaa.

-auton arvaukset tulee lähettää kristiina.nyman@wippies.com

ja pelkkään arvontaan osallistujat voivat osallistua kommentoimalla kommenttilootaan.


Terassilla



Eilen syötiin terassilla. Ei välttämättä siksi,että olisi ollut niin lämmin ja ihana,vaan tietysti siksi,että sisällä oli vaan bussi.

Liina on pellavapohjainen kerni ja uudet istuintyynyt ompelin ohuesta farkkukankaasta. Molemmat töistä.



lauantai 21. toukokuuta 2011

Kyllä kesällä on mukavaa

Heippa!
Eilinen päivä oli varsin lämmin ja mukava,vaikka täällä rannikolla tietty tuulee aina. Mutta kesän yksi ällötysriesa ovat nuo pikkuotukeset eli punkit. Nelma rapsuttaa itseään erittäin harvoin,mutta eilen se teki sitä ja silloin yleensä tarkistan heti tilanteen ja punkkihan siinä tepsutteli ja toinen oli korvassa kiinni jo. Irrotin kiinnittyneen pinseteillä ja irtonainen tapettiin. Punkkeja siis tulee,vaikka Nelmalla on apteekista ostettu liuos laitettu niskaan. Kiinnittynyt punkki oli kyllä kuollut.

Bussilaulu

Iltapäivällä sain Ruden avustuksella siirrettyä pöydän terassille ja aloitin hionnan. Illalla olin puolessa välissä. Myös Rude oli hionut pöytää välillä. Kaikenlainen pöytien tummiks petsaaminen pitäis lailla kieltää...

Sisällä tuolit oli laitettu bussiks.




Söin bussissa lättyjä. Bussissa on vähän hankala syödä,kuten tiedätte;voi kaatua juomat ja tässä bussissa voi joku myös napata ruokasi. Kerran lapsena myös oksensin bussissa. Se oli tietty toinen bussi.



Lättyjä bussimatkustajille.

Nytpä lähden kuitenki saunaan.




Uudet tuolit



Heippa!

Myytyäni vanhat tuolit tilasin lopulta nämä Nordalin sinkkiset tuolit. Kukaan ei sitten meillä tykännyt niistä,mutta onhan ne hienot. Ongelma on nyt se,että pöytä on tietysti typerän näköinen niitten kanssa. Éli tuossa näkyykin hiomakone ja vaha on ostettu ja nyt pitäis keksiä missä pöytää alkais hiomaan. Vaikka terassilla?





perjantai 20. toukokuuta 2011

Perjantaiaamuna

Heippa!
Tänä aamuna heräsin kuuden aikoihin; olisin kyllä jäänyt loikoilemaan sänkyyn,mutta Nelman käytyä ulkona ja hypättyä rapaisilla jaloilla takaisin sänkyyn ,nousin hyvin äkkiä.
JOtain pieniä siivoustoimenpiteitäkin suoritin ennen töihin lähtöä. Esim. pesin alakerran vessan ja vaihdon pyyhkeet uusiin ja uuden ihanan tuoksuvan saippuankin.
Ja ihanalta aurinkoiselta päivältä tuntuukin tämä perjantai!

Avaisitko

portin puutarhaasi, jos sinulla olisi nämä. Elikkä 2kpl portteja, ollut meillä portaissa estämässä
klupujen tippumisen. Poistamisen jälkeen ovat olleet erinäisissä leikeissä mukana joten käytön jälkiä piisaa. Lähtevät seuraavaan kotiin hintaan 0 €. Laitahan postia.