maanantai 27. joulukuuta 2010

Joulun päivät

Hei!
Aaton traditioihin kuuluu kinkun paistaminen yön aikana. Aamulla se sitten putsataan ja kuorrutetaan ja ensimmäiset siivut tietysti maistellaan. Tässä kuvassa ollaan jo toisessa traditovaiheessa eli katsomassa Lumiukkoa. Se katsotaan joka joulu (siksi,että katsoin sen jo lapsena,ja nyt omien lasten kuuluu se myös katsoa) ja nyt lapset jo tuntuvat ymmärtävän sen,että asiasta ei keskustella. SE katsotaan alusta loppuun ja sen aikana ei puhuta eikä liikuta.
Lumiukko on nyt loppunut ja lounasta odotellaan.
Ja sitten lounaalla kinkkua ja laatikoita ja riisipuuroa. Se on se kolmas traditio.
Myöhemmin iltapäivällä kävimme äitini luona ja illaksi menimme Tomaksen siskolle . Vasta myöhään illalla jaettiin lasten lahjat kotona.
Sain joulupäivänä yhtäkkisen ispiraation kuvata pihaamme joka suunnalta. Aamun sini näytti niin kauniilta. Tässä kuvassa näkyy siis tie ,mikä tulee túosta Kaukonkujalta pihallemme. Nelmakin siis lönköttelee.Ja tuossa on tuonne koilliseen päin. Tuo tie ei vie mihinkään.


Ja itään päin.


Ja länteen.Ja etelään ja siinä on etupihaamme.
Ja etelään takapihalta.
Ja lounaaseen.Ja sitten itään.
Nyt talvella tuntuu kuin olisi sellaisessa valkoisessa pesässä,eräänlaisessa turvapaikassa täällä meidän kodissa. Käytiin myös koirien kanssa vallilla ja pellolla kävelemässä ja kaunista ja rauhallista oli. On ihanaa asua näin lähellä luontoa ja metsää ,mutta samalla kuitenkin niin lähellä kaupunkia.
Nyt on maanantai ja taas arki. Töissä ollaan ja valmistellaan piakkoin myös pientä alea. Siitä myöhemmin lisää.
Mutta tervetuloa arkimaanantai!1 kommentti:

  1. Kyllä sitä traditioita pitää olla! Nauttikaa välipäivistä!

    VastaaPoista