keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Festina Lente

Hei!
Usein kun tulen töistä kotiin ,Jussi on mua pihalla vastassa. Jussi pyörii pihalla ja tutkii kaikkia juttua,yrittää pyydystää hyönteisiä tai sammakoita. Joskus leikkii hiekkakasalla,mutta yleensä häärii pihan laitamilla,kihara tukka vaan näkyy.
Takapihan puolella on vanhaa kiviaitaa,en tiedä milloin rakennettu ja miksi,mutta kauan sitten kuitenkin. Sama mihin päin katsoo;naapuritaloja ei näy....Lasten helppo leikkiä pihalla eivät häiritse naapureita.
Meidän takapiha on lähinnä jalkapallokenttä,joten istutuksia ei vielä ole.
Eilen ruoan jälkeen kävelin koululle Simonin förskolan vanhempainiltaan,missä terveydenhoitaja puhui influenssasta ja lasten sairauksista. Kun kävelin takaisin oli ilma jo viilennyt ja oli selvästi syksyn tuntu vaikka tänään taas on erikoisen lämmin.
Joissain blogeissa on puhuttu ajan nopeasta kulumisesta. Niin se on ;kuluuhan se,mutta kun menee junamatkalle;silloin se takuuvarmasti pysähtyy. Maailman pitkäveteisintä touhua on istua junassa,hammaslääkärilläkin aika kuluu nopeammin.
Muistan kuinka koulussa 45 minuuttia tuntui ikuisuudelta ja nyt esim. hierojalla sama aika tuntuu kymmeneltä minuutilta. Jaa-a onkohan meillä sitten koko ajan niin kivaa,että siksi aika kuluu nopeasti?
Olen aikoinaan poiminut matkalleni tuon lauseen Festina lente,joka tarkoitta "kiiruhda hitaasti", niinkin erikoisesta yhteydestä kuin Bram Stokerin kuuluisasta romaanista "Dracula". Lausehan on paradoksi ja en ole koskaan selvittänyt mitä sillä tarkoitettiin kirjassa ja mietin myös,mitä se tarkoittaa elämässä. Olen ajatellut,että omalla kohdallani se ikävä kyllä tarkoitta sitä,etten voi esim.lähteä aamulla,ennen kuin tietyt jutut on suoritettu. Ei voi lähteä eikä tehdä jotain,jos ei ole valmis. On asioita,joita on tehtävä ennen kuin voi siirtyä eteenpäin.(niin tai sitten olen vain hidas).
Mutta tässähän se keskiviikko päiväkin on edennyt jo paremman puolelle joten
mukavaa iltaa!

2 kommenttia:

 1. Heippa Kristiina! :)

  Mie olen täällä lukusilla ja toivottelen sinulle mukavaa viikon jatkoa! <3

  Terveisin minttu

  VastaaPoista
 2. Kiiruhda hitaasti, hyvä ajatus pitää mielessä :)
  Eipä sitä onnellisemmaksi tule vaikka koko päivän vaan paahtaisi täysillä eteenpäin. Elämästä kyl pitää myös nauttia!
  Jussi on onnenpoika kun saa vapaasti leikkiä ja tutkiskella luontoa ja elämää.

  VastaaPoista