tiistai 12. toukokuuta 2009

Aamuaurinko

Talomme sisäänkäynti on pohjoi-koillissuunnassa,joten mitään suurempia istutuksia ei kannattanut laittaa,koska auringoon määrä ei riittäisi nurmikolle eikä useimmille kasveille.

Jotta pohjoispuolelle saataisii hieman kuitenkin lämpimämpää tunnelmaa,valitsimme laatoiksi punervat pihalaatat ja ne toistavat myös talon katon väriä,joten väreillä on joku yhteys.


Sarviorvokit on jo istutettu mieheni tekemään puiseen istutuslaatikkoon,mikä on maalattu samalla maalilla kuin talomme. Pidän juuri tuosta sinisenliilasta sävystä mikä on tyypillinen juuri sarviorvokille.


Hieman hennompi sävy on tässä sammalleimussa


Tänä keväävä ostin uudet amppelit töistä ja niihin sopi mainiosti ulkomuratti. Sisällä en pidä juuri vihreästä väristä,mutta jostain syystä kasveissa ei välttämättä tarvitse olla muuta kuin vihreää...ei kovin loogista

Ja viimeinkin kauan harkitsemani puksit. Ruukut myös töistä ja puksit ovat loistavat niissä.
Piha on vielä hyvin karu,mutta kkun ilmat lämpenevät kivialtaiden ruukkupaikkoihin ilmestyy lisää kesäkukkia. Penkkejä ei ole ,koska ymmärrämme sen,että meillä ei ole oikein aikaa kitkeä niitä,joten kesäkukat ovat ruukuissa. ja muistaakseni pelkästään vasemmanpuoleisessa kivialtaassa on peräti 16 paikkaa kukille,joten jos kaikki täytetään niin lompakko on hyvin tyhjä ja ja kasteltavaa riittää.

Aamupalanurkkaus on aidattu norjanangervoilla. Suunnittelin myös pihan eteläreunalle norjanangervoaitaa. Tarkoitus olisi istuttaa tänäkesänä. Marjapensaat kuuluvat myös suunnitelmiin,mutta ne tulisivat länsipuolelle ja ajattelin edetä pohjoisesta koilliseen ja niin edespäin. Ja joskus sitten se lampi...Mutta ei vielä ,koska Jussi pissasi leikkivenealtaaseen...

Kuvauksen jälkeen lähdin pyöräilemään töihin ja pysähdyin joella. THE RIVER. Onneksi emme asu aivan joen rannalla,koska pienten lasten kanssa se on pelottava ja hermostuttava,mutta isommille lapsille se on mukava onkipaikka.
Kaunis mutta samalla vaarallinen.
Aurinkoista keskiviikkoa teille!


6 kommenttia:

 1. Ihania kivialtaita! Voi, kunpa meilläkin olisi tuollaisia luonnonkiviä keltaisen koristesoran sijaan. Sen puhtaana pitäminen on ihan vihoviimeistä!

  VastaaPoista
 2. Kyllä kivet on kauniita pihan sisustuksessa. Itse tilasin myös tuota norjanangervoa aidaksi. Minusta se on kukkivana tosi kaunis.

  VastaaPoista
 3. Oi, onpa teillä kaunis ja helppohoitoisen näköinen piha! Itse pysrin samaan... työ vasta aluillaan.

  VastaaPoista
 4. hei<3
  kylläpäs on kaunis ja kutsuva sisäänkäynti... pidän kovasti noista kivistä ja ruukkuihin ja laatikoihin suosittelen tuonne varjonpuolelle idioottivarmoja ja niin kestäviä kuunliljoja... menestyvät ruukuissakin kun talveksi kaivaa ne maahan:)
  terkuin päivi

  VastaaPoista
 5. Kiitos haasteesta mutta olen huono noita tekemään :) Saa nähä jos onnistuu :D
  Pienet kyltit tekmättä vielä mutta eilen hain lisää vaneria niin ehkä pääsen vauhtiin kohta :D

  Nähdään :)

  Ps. Ihana piha!!!

  VastaaPoista
 6. Ihana piha teillä. Tykkään niin kauheasti kivistä että pitkään ihailin kuvia pihastasi.
  Nyt jos tekisin pihan en laittaisi juuri ollenkaan nurmikkoa vaan kiviä ja istutusryhmiä.

  VastaaPoista