lauantai 9. toukokuuta 2009

Haaste:kodinhoito

Kodinhoidon viisi tärkeintä-haasteen sain Tiinulta(http://tiinunkuistilla.blogspot.com) ja kyllähän ne ovat tietty aika samoja varmasti kuin muillakin.No mutta tässä on nyt tämä Durancen pyykin huuhteluaine,joka on aivan ihastuttava. Se alkaa olla lähestulkoon pakollinen meillä.
Lattian pesuun olen kehittänyt tietynlaisen pakkomielteen,useinhan se on meillä pestävä. Käytän tällaisia pestäviä rättejä ja joskus tuota lankarättiä,mikä kuuluu levymoppiin. Lastalla saa nopeasti pyyhittyä ,silloin kun ei ole niin likainen.

Imuria käytetään pari kertaa päivässä. Se on yleensä just tällälailla kodinhoitohuoneen lattialla valmiina. Itseasiassa useamminkin sitä käytetään,koska kuivausrummun nukat imuroin myös pois joka kerta.



Pesukone,kuivausrumpu ja kuivauskaappi. Tykkään kyllä ripustaa ulos vaatteet,mutta
sadepäivinä ja kuitenkin työssäkäyvänä ihmisenä kuivausrumpu on pakoll
inen. Kaikkeen ei yksinkertaisesti ole aikaa. Kaksi koneellista pestään joka päivä,sunnuntaisin yleensä vähintään viisi koneellista plus sitten jos on jotain extraa kuten päiväpeittoja ,lakanoita tai jotain.
Mankeloin myös lakanat ja silitän pakolliset vaatteet,mutten trikoovaatteita.
Tämän haasteen lähetän eteepäin seuraaville:



8 kommenttia:

 1. Haasteen otan vastaan,pikapuoliin laittelen juttua blogiin:)
  HAuska haaste,nimittäin täältä voi oikeasti saada hyödyllisiä vinkkejäkin!

  VastaaPoista
 2. tätähän tämä on, kiva arkinen haaste ja motivoi muita kodinhoitajia nähdä miten muut tämän tekee:D
  Kai tämä durance on hyvä, kun kaikkien blogeissa sitä niin kehutaan?

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteesta, vastaan ensi kerralla, jos en satu unohtamaan...nykyisin asoita on joita unohtelen..yritän tsempata.
  Imuroit tosi usein pari kertaa päivässä..teillä ei varmaan olekaan muruakaan siten lattilla:) mut tuostahan se on hyvä ottaa, kun kutsuvasti on aina esillä. Meillä se on yläkerran komerossa, kun alakerran komero on purettu..mut vedän lastalla päivittäin, jonka olen todennut hyväksi meillä.

  Oikein mukavaa lauantai iltaa!

  VastaaPoista
 4. kiitos , otan himo- siivoajana haasteen vastaan:)
  mietimpä huomisen yli miten ne tapani yksinkertaisesti kertoisin!
  mukavaa huomista äitienpäivää moninkertaiselle äidille<3
  lämpimin halauksin täältä.. vaihteeksi taas sateen alta...
  päivi

  VastaaPoista
 5. Tuota Durancen huuhteluainetta täytyy kyllä joku päivä hakea:)Meillä kans imuroidaan kerran tai kaksi päivässä.En siedä yhtään,jos eteisessä on hiekkaa:)

  VastaaPoista
 6. Kiitos haasteesta! Otan vastaan:)
  Yritän seuraavaan postaukseen laittaa jutun siitä.

  VastaaPoista
 7. Apuva.. miten siistiä porukkaa täällä!! Meillä olis todellakin tarpeen tuo kaksi kertaa päivässä imurointi, mutta nykyään tuntuu, ettei edes kerran viikossa meinaa ehtiä.. kyllä meillä sit onkin sen näköistä. Mutta kun tässä nyt tätä remonttia puuhataan, niin tarkoitus mulla olis, että paikat olis avarat ja tavaraa vain sen verran, että nimenomaan siivous helpottuisi huomattavasti. Neljä lasta, kaksi kissaa ja kaksi koiraa tekee todellakin talosta hetkessä aika kaatiksen ja imuria sekä lattiapesintä tarttis käyttää todella ahkerasti, jos meinais että siistiä olis.

  Otan siis oppia kaikista teistä siisteistä ihmisistä.. kyllä minäkin, sitten joskus!!

  VastaaPoista