torstai 8. lokakuuta 2009

Juhlaa
Heippa!
Meidän Simon ,Matilda ja William käyvät koulua Vitsarin ruotsinkielisessä kyläkoulussa. Koulumatka on noin 800m ,jonka Matilda ja Ville kulkevat pyörällä aina.Simon on förskolassa,joten hänet kuskaan autolla.
Silloin kun vanhin poikani aloitti koulun Vitsarissa,epäilin hieman systeemiä:kaksoisluokat ja kolme opettajaa koko koulussa. Itse kävin Mäntykankaan ala-asteen,jossa oli yhteensä n.400oppilasta. Vitsarissa on vajaa 70. No hyvinhän se on sujunut.
Keskiviikkona vietettiin koulun 125-vuotisjuhlia ja kuvassa ovat esiintymässä kaikki koulun oppilaat. Yleisönä oli suurin joukoin koulun entisiä oppilaita,sali täynnä.
Mieheni on käynyt Vitsarin koulun,hänen äitinsä ja äidinäitinsä myös. Ja nyt siis neljäs polvi aloittaa opintiensä tuossa koulussa. Olen erittäin tyytyväinen ,että meillä on tällainen lähikoulu,pieni koulu,jossa kaikki tuntevat toisensa nimeltä.
Niinpä ,ja sitten Nelmasta. Nelma nukkuu yöt meidän sängyssä. Joo,tiedän kyllä ,että siitä tulee iso koira...
Käydään aamulla Nelman kanssa lenkillä ,ennen kuin lähden töihin. Eilen aamulla käytiin ensimmäistä kertaa pellolla. Ja illalla käytiin sitten joen vallilla,jossa Nelma pystyi myös olemaan vapaana. Ajattelin,että sitten se olis niin väsynyt,että nukkuis omalla paikallaan yön,mutta ei...
Mukavaa perjantaita!

9 kommenttia:

 1. Vau mikä koulu teillä! Kuulostaa todella hienolta!

  Kerroinkin, että meillä koira myös nukkui sängyssä, mutta minun pitänyt muistaa tulla lisäämään, että lasten syntymän jälkeen koira ei enää sänkyyn päässyt punkkivaaran takia. Ainakin meidän koiramme löysi kaikki punkit, jotka vain jossain lymysivät. Jos teillä päin on punkkeja, niin kannattaa ehkä vielä harkita asiaa, vaikka tiedänkin, että on ihanaa nukkua lämpöinen kerä vieressä :-)

  VastaaPoista
 2. Juu ja jos ei tahdo koiraa viereen, ei sitä sinne kannata päästää alusta astikaan.. =D Mutta koira kainalossa on vaan niin kiva nukkua!!

  VastaaPoista
 3. Joo ei mun walesinspringerssapnielitkaan päässeet sänkyyn,korkeintaan jalkopäähän just karvojen ja niitteen punkkien takia. Kyllähän niitä punkkeja täällä rannikolla on,mutta itse olen nähnyt yhden kissalla ja siitä melkein 20 vuotta. Pitääpä kysellä muilta koiranomistajilta tässä lähistöllä onko ollut punkkeja. Onneks Nelmalla on niin lyhyt karva,että siitä ehkä huomaa paremmin.
  Nelma alkaa vinkuu niin kauheesti,jos se ei pääse sänkyyn illalla. Eihän siinä kukaan voi nukkua.
  eikä muuten pissaa yöllä lattialle,kun saa olla vieressä...

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanteellista, tuollaseen kouluun minäkin tenavat haluaisin! Itsekin olen käynyt pienen ala-asteen,missä yhdistetty kaksi luokkaa.Ainoastaan ykkösellä me oltiin oma luokkamme,ja meitä oli seitsemän sillä luokalla! Opettajakin maailman ihanin,luova ja lahjakas persoona,kyllä oli luokassa Aapelin metsää myöden kaikki!

  VastaaPoista
 5. Niinpä,pikkukoulut ovat jotain aivan muuta. ekaluokalla taitaa tällä hetkellä olla viisi oppilasta. voi kun koulu pysyisi!

  VastaaPoista
 6. Hyvä, että teillä on säilytetty pikkukoulu!! Niitä kun kuulee koko ajan lopetettavan:(
  Tyttäreni on kyllä isossa koulussa(neljäs luokka), kaksi ekaa luokkaa kävi pienessä kolulussa, molemmat koulut lähelä kotia ja se on on onni!!:) Täytyy kyllä sanoa, että olen tähän nykyiseen kouluun erittäin tyytyväinen:) Tyttärelläni on aivan mahtava opettaja, innostunut ja selvästi rakastaa luokkaansa!!:))
  Tämä koulu on mukana mm. KIVA-projektissa, jossa pyritään tekemään koko koulusta kaikille mukava opinahjo eli kiusaamisiin puututaan heti, kun pientäkin vihjettä moiseen ilmenee. Eli paljon vaikuttaa koulun opettajat ja koko ilmapiiri, on onni jos lapsi saa käydä koulunsa myönteisessä ja ihanassa ilmapiirissä!!:))

  Nelma, voi kuinka söötti hän on!!!!

  Ps. Makuuhuoneenne näyttää todella kauniilta ja kutsuvalta!! Oletpa ahkera imuroija!!;))

  Oikein syksyisen kaunista viikonloppua!!!

  VastaaPoista
 7. ihana koulu:)
  olen itse käynyt 6 ekaa luokkaa samankokoisessa koulussa aikoinaan.
  pojilla nyt suurempi kun taajamassa asutaan mutta viihtyisä ja turvallinen tämäkin koulu on... koulumatkaa on kai saman verran kuin teilläkin ja meilläkin sen pyöräilevät :)
  nelma on aivan ihana <3ja mikäs sen ihanampaa kuin sen tuhina siinä vieressä ... paitsi nelmalle kasvaa pitkät jalat :):)
  kivaa viikonloppua teille, halauksin päivi

  VastaaPoista
 8. Det ser riktigt mysigt ut med skolfest! Små skolor har sin charm!

  VastaaPoista
 9. Tuohan kuulostaa aivan ihannekoululta! Minä pienen kyläkoulun käynyt ihan kauhistelen jo nyt, kun meidän lapset joutuu aikanaan reilun 500 oppilaan kouluun - voi kun oliskin joku pieni kiva koulu järkevän matkan päässä...

  VastaaPoista