keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Lainata vai ostaa?


Heippa vaan!
Tykkään tosi paljon ostella lehtiä ja kirjoja,aina pitäisi olla lukemista. No kallistahan se on ja vieväthän ne tilaakin aika lailla. Eli tässä toissa päivänä päätin mennä poikien kanssa kirjastoon.
Lainasin lehtiä ja yhden kirjan itselleni ja pojille lasten kirjoja. Sitten mentiin kirjastotädin luo tiskille lainaamaan. Ja kuinkas kävikään; täti näytti päätteen ruutua ja sanoi,että täällä on tämmönen: 10e ja palautettu koiranpurema kirja.
-ai ai ai,että semmosta, jos muistaa palauttaa kirjat ajoissa,niin sitten Nelmakin on niitä kerennyt lukea. Ihan ilmasta ei meidän kirjastoreissutkaan ole.
Ylimmässä kuvassa on muuten Villen tekemä halkojen säilytys koppa. Kivaa oli se,että väri oli edellisestä kerrasta vaihtunut myrkynvihreästä tällaiseen ihanaan pastellinvihreään.
Ja toisessa sitten Nelma aamulenkin jälkeen. Nelma on muuten ollut hieman karkaavainen viime aikoina...
Valoisaa keskiviikkoa!

6 kommenttia:

 1. Minä kierrätän sisustuslehtiä ystäväni kanssa. Molemmille tulee kolme lehteä. Ongelma nykyään on, että bloggaus vie aikaa lehtien luvulta.

  VastaaPoista
 2. Tulin nyt vastaamaan tännekin:

  Me siis käytämme aurinkosuojavaatteita aurinkorasvojen sijaan (aurinkosuoja 50+). Lapsilla on päällään kesällä aurinkolippis, joka suojaa naaman lisäksi myös niskan, pitkälahkeiset housut ja pitkähihainen paita. Eli oikeastaan vain kämmenselkiä joutuu rasvaamaan.

  Puku päällä voi käydä uimassakin (meillä tosin uimapukuversiokin olemassa).

  Ja vaikka puku on pitkähihainen ja -lahkeinen, se ei todellakaan ole kuuma päinvastoin. Tämän huomaa pian jos alkaa tuulemaan tai aurinko laskemaan, niin lapsille tulee nopeasti kylmä.

  VastaaPoista
 3. hei!
  täytyy tunnustaa etten ole käynyt kirjastossa vuosiin, lasten ollessa pieniä se oli tuttu paikka:)
  nyt ostan lehteni, harkitusti tosin ja kirjoja tuskin ollenkaan... entisiä kaapit täynnä:(
  nelma on taas suloinen, aikamoinen veijari varmasti:)
  ja villen halkoteline on kiva, juuri sopiva lehtien säilytykseen:)
  keskiviikkoterkut
  päivi

  VastaaPoista
 4. Tässä taannoin kirjoittelin samasta aiheesta, miten kohtuuttoman kalliiksi per kuukausi tulee, kun ostaa kaikki mahdolliset naistenlehdet ja sisustuslehdet mitä kiinnostavia kuukauden aikana ilmestyy.

  Minä tilaan osan ja pohdin blogauksessani tuleeko halvemmaksi tilata ne kaikkein parhaimmat vai ostaa irtonumeroina.
  Tähän mennessä olen päätynyt tilaamaan Kotivinkin, Kauneus&Terveys lehden, Voi Hyvin ja Hyvä Terveys lehdet.

  Juuri hetki sitten kestotilausjakso Voi hyvin lehdestä oli päättymässä ja päätin, etten jatka sitä, koska joka numero ei ole yhtä kiinnostava. Voin valita sen tilalle sitten minkä vain muun, tai ostaa sen irtonumerona.
  Sama juttu on tuon Hyvä terveys lehden kanssa, odottelen, että tilausjakso on päättymässä ja päätän sen sitten siihen.

  Ehdottomimmat suosikkini ovat Kotivinkki ja Kauneus&Terveys, mutta ei Kotivinkkikään ole enää ihan niin hyvä kuin ennen uudistusta.

  Vuodesta toiseen vain Kauneus&Terveys on pysynyt yhtä hyvänä lehtenä, jonka ahmin kannesta kanteen. Niinpä sen tilaus jatkuu hamaan tulevaisuuteen :).

  Muita mielenkiintoisia lehtiä ovat Olivia ja Elle, Me Naiset, Elle interior, Plaza koti, Talo&Koti, sekä ulkomaalaiset sisustuslehdet.

  Minun ehkä kannattaisikin tilata Olivia lehti, koska olen ostanut tähän mennessä kaikki sen ilmestyneet irtonumerot.

  Noihin todella saa uppoamaan sievoisen summan rahaa per kuukausi, mutta en vain voi olla ostamatta itselleni jotain luettavaa.
  Kirjoja en tykkää lukea, siispä ostan lehtiä.
  Teen hyvän teon lahjoittamalla ne eteenpäin yhdelle ystävälleni.

  Täällä kirjastosta lainattavissa on vain lehtien vanhat numerot, jotka olen aikoinaan lukenut, eivätkä ne tyydytä sitä lehtien lukemisen nälkää minulla. Siispä jatkossakin, vaikka kalliiksi tuleekin, rakas harrastukseni, lehtien lukeminen iltaisin on ja pysyy :)

  Hyvää yötä ja huomenta!
  Sekä rapsutuksia ihanalle Nelmalle

  ♥ Hipsu

  VastaaPoista
 5. Oon miettinyt samaa viime aikoina. Liikaa tulee tuhlattua(?) lehtiin! Mutta sit taas eipä mulla muitakaan kalliita harrastuksia ole, ja erään n. 4€ päivässä maksavan paheenkin olen nyt jättänyt taakseni. (Toivottavasti!) Että kaiketi melko hyvällä omalla tunnolla ostelen vastakin :)

  VastaaPoista
 6. Minäkin ostan lehteni nykyisin irtonumeroina, niin aina saa mieleistä luettavaa fiiliksen mukaan ja oikeasti systeemi tulee halvemmaksi, kun lehtitilaukset. Kierrättääkin yritän, varsinkin ulkolaisia sisustuslehtiä.

  Se on hassua, kun jotkut lehdet tuntuvat suorastaan ystäviltä. Esim. Kodin kuvalehden päätoimittaja Leena Karo on juttujensa välityksellä tullut hyvinkin tutuksi...Voi tätä nykyaikaa!

  VastaaPoista