torstai 9. syyskuuta 2010

Kirjaviisautta ja painonpudotusta
Heippa!
Meidän Matilda oli tuonut koulusta tällaisen pinon vanhoja kirjoja,mitä opettajat olivat antaneet lapsille,jos halusivat ottaa. No Matilda oli ottanut,kun ilmaiseksi sai niin heti kunnolla ja varmuuden vuoksi vielä samaa kirjaa useamman kappaleen. Yksi työkirjakin oli joukossa,mutta M meinasi ,että pyyhitään siitä kirjoitetut tekstit pois,niin voi tehdä uudelleen.
Kaiken tämän kirjamäärän tarkoitusta kyselin ja vastaus kuului: " Mää opetan Simonin tosi viisaaks ja sitte se on paras koulussa". Matilda on itse kuutosella ja Simon ykkösellä. Aikamoinen haaste sekä opettajalle ja oppilaalle,koska oppilas ei varsinaisesti vielä osaa kunnolla lukea.
Mutta hieno asenne!


Ja sitten hieman ikävempiin asioihin,eli painonpudotukseen.
On aika aloittaa sellainen kevyt painonpudotus...koska hienoimmat farkkuni puristavat ikävästi. (myös kalleimmat). Niin,rakastan mukavia vaatteita,joten kiristystä ei sallita. Pussikeittodieetit eivät sovi minulle enkä jaksa edes uskoa niiden avulla saatuihin tuloksiin enkä niiden pysyvyyteen. Liian nopea laihtuminen ei ole terveellistä eikä laihuus sinänsä ole mitään hienoa. Terveys ja terveelliset elämäntavat taas ovat hienoja asioita ja tavoittelun arvoisia. Pieni pyöreys on aina kauniimpaa kuin laihuus. Olen tuntenut ihmisen ,joka painoi pahimmillaan 32kg ja pituus oli 175cm. Kysymys oli siis anorektikosta,aikuisesta naisesta ,yli 30-vuotiaasta,joka kuoli sairauteensa. (sama nainen oli myös lääkäri)
No voiko laihtua ilman pussikeittoa? Sehän nähdään...Painonpudotus on tietysti hyvä aloittaa syömällä kunnolla. Eli eilisen iltapalalle tehtiin neljä peltillistä pitsaa.
Jota pojat söivätkin hyvällä ruokahalulla.
Tänään aamulla muutin hieman aamupalaani kevyemmäksi. Normaali aamupalani koostuu paahdetusta ruisleivästä (kaksi palaa) ja jogurtista ja myslistä. Leivän päältä jätin tänään vain Oltermanni-juuston pois.
Mukavaa torstaita!
5 kommenttia:

 1. Onnea pikkuopen urakkaan ja sinulle painonpudotukseen. Uskon, että jälkimmäinen on helpompi, vaikka se välillä vaikealta tuntuukin:)))

  VastaaPoista
 2. Seija: Niin nyt ainakin siltä vaikuttaa...

  VastaaPoista
 3. onnea painonpudotukseen. Samaisen asian kanssa täällä painitaan. pikku hiljaa :)

  VastaaPoista
 4. Matildan tuomat kirjat...hienoa ja tosi hieno asenne pikkuveljeään kohtaan.
  Minusta sinä et näytä yhtään, että missään olisi liikaa, mutta itsehän sen parhainten tiedät ja miltä tuntuu. Eipä ainakaan paljoa tarvitse pudottaa, jotta farkut eivät kiristä.
  Minusta voi syödä mitä vaan, mutta kohtuudella.

  Herkulliselta näyttää pitsa ja ei vaan näytä..hmm!

  VastaaPoista
 5. Sama ongelma myös minulla...vielä vähän pitäisi pudottaa.Itse olen normaalisti kova syömään juustoja."Huhu" kertoi että jos jättää juuston kokonaan pois niin paino putoaa. Tein huhun mukaan ja kas, kaksi viikkoa ja 5 kiloa pois!

  VastaaPoista