tiistai 20. syyskuuta 2011

Alma ja NelmaHeippa!
Näin äidillinen Nelma on joskus...aivan putsaa Alman niin kuin kissanpoikasen. Pyörälenkillä ollaankin sitten hampaat irvessä koko ajan. Almalle ostinkin pehmeän kuonokopan pyörälenkkejä varten,eikä se oikein tykännyt siitä; ei tietenkään kun ei voinut näykkiä Nelmaa. Mutta jos se tottuis siihen ja vähän rauhouttuis nuo pyöräilyt ettei olis yhtä tappelun nujakkaa.
Eilen oltiinkin joen vállilla ja Nelma lähti livohkaan kun näki kävelijämiehen pyörätiellä. No onneksi se meni tietty kotiin ja odotti portailla,mutta joutui joka tapauksessa arestiin. Arestissa ollaan siis kylpyhuoneessa n.20min. Nelma näyttää aina hyvin katuvalta,jos on karannut ,että kai se oppii jotain kuitenkin. Alma ei osaa ainakaan näyttää siltä että olisi pahoillaan,vaan yleensä jatkaa samaan malliin. Arestissa vaan vinkuu ja raapii,ei oikein ymmärrä mistä on kysymys. Nelma on hiljaa ja odottaa vaan.  Ainakin se on hyvin surkean näköinen pelkästään siitä,kun sanoin : nyt sä joudut arestiin,tiukalla äänellä. Olispa lasten kanssakin näin selkeää: arestiin vaan. No ,Ville on ollut huonearestissa,mutta sitten pitää itse koko ajan vahtia,että se pysyy siellä ja sitten ei tietty itse  voi mennä mihinkään. vähän työlästä joo.
Mitäs sanktioita teillä käytetään?

6 kommenttia:

 1. Olen ihaillut blogiasi ja elämänmakuisia kirjoituksiasi jo pitkään:)
  Nyt on pikku pakko heittää kommentilla,liekö se sitten edes fiksua,mene ja tiedä.
  Koira ei totta puhuen kykene ajattelemaan kuin me ihmiset,eli ei tiedä miksi on arestissa eikä sitä että on arestissa.Rangaistus koirille on tultava välittömästi ihan yhtä aikaa kun väärä kielletty toimintakin,muuten sillä ei olemerkitystä,sekottaa vaan pakkaa entisestään. ei pahalla,ihan vaan koiraihmisenä oli pakko

  VastaaPoista
 2. Heippa vaan nk.koiraihminen!
  Jes ,sankio on tultava joo heti,mutta jos koira juoksee poispäin eikä tottele,niin ei sitä oikein pysty heti palautetta antamaan....
  eli se annetaan välittömästi kun koira saadaan näkyviin ja tässä tapauksessa aikaa kului noin 2min.
  Olihan se hyvä ,että tuli kotiin,mutta vaihtoehtoma oli myös kasitie,jossa autoa jyrää siihen malliin,että hirvittää.
  Ennemmin vähän viivästynyt sanktio kuin AUTON ALLE JÄÄNYT KOIRA. Sitä nimittäin pelkään eniten ja siksi olsi hyvä saada varmuus,ettei se karkais ja tottelis välittömästi kun kutsun luokse.
  No mutta voihan siihenkin olla jokin parempi keino ja jos on niin sehän olisi hyvä kuulla.

  VastaaPoista
 3. Ei voi antaa palautetta vaikka olis kulunu vain 2min.silloin on myöhässä.Ainoa keino tuohon on koiran kontakti ohjaajaan,ja se että koira on koko ajan ns.lapasessa.Kannattaa harjoitella luoksetulo priimakuntoon ,samoin katsekontakti.Itse en pitäisi koiriani koskaan irti,ellen tietäisi niiden heti luokseni palaavan kun niin haluan.Koirankoulutus ja käsittely ei ole avaruustiedettä:)Itsellä kokemus tosin vain palveluskoiraroduista ja työn parista ja toki löytyy pari kotoakin.

  VastaaPoista
 4. niinpä,koiraryhmät kovin erilaisia ja whippetit siinä mielessä hankalia,kun niillä ei ole sitä palveluskoirille tyypillistä miellyttämisviettiä vaan toimivat tilanteen tullessa räjähtävällä nopeudella ja yleensä juuri tuollainen liike aktivoi ne ikäänkuin ajamaan .
  normaalisti molemmat koirat tulevat kutsuttaessa hyvin luokse ,mitään ongelmia ei ole aikaisemmin ollut. yleensä otan ne hyvissä ajoin kiinni ennen pyörätietä,mutta nyt oli kovin rapaista ja autoin kaveriani joka oli vauvanvaunujen kanssa liikkeellä. niin ne sitten ehtivät nähdä kävelijämiehen ja lähtivät sitten sitä katsomaan ja toinen koirista tuli kutsuttaessa takaisin ,mutta jostakin syystä Nelma ei tullutkaan. en oikein tiedä mitä tapahtui ,näin kun mies huitoi kummasti ja ólis tietty voinut pysähtyäkin ja odottaa mua,mutta luulen että Nelma pelkäs miestä ja sen takia ei sitten tullut enää takaisin. en tiedä. mies oli niinku mun ja Nelma välissä. Nelma vähän nimittäin vierastaa miehiä.
  no jokatapauksessa mähän menin koko ajan sen perässä ja huutelin ja se vaan lönkötti eteenpäin että kyllä sitä tottelemattomuutta oli koko ajan ja siinä mielessä rangaistus oli paikallaan. mutta joskus tietty käy niin,ei enää kyllä pitkään aikaan, että Nelma on lähtenyt pihalta livohkaan ja sitten lähden etsimään ja kun se sitten löytyy ,yleensä tuosta viereiseltä tieltä niin sehän tulee iloisena luokse kun kutsun. no silloinhan en tietenkään voi rangaista koska sehän teki positiivisen asian ja tuli luokse eli totteli. karkaaminen on tietty mennyt vanhaksi. eli vähän tulkinnan varassa nää jutut on. mutta kyllä se nyt loppuun asti oli tottelematon ja n.kaksi minuutti kului kaikkineen tapahtumiin,mutta ei tullut luokse missään vaiheessa kun kutsuin ,siitä rangaistus.
  meillä lapsuudenkodissani äidilläni oli saksanpaimenkoiria ja mulla oli kaksi walesinspringerspanielia(metsästyslinjaisia) joista toisen kanssa harraastin aktiivisesti tokoa ja juniorhandlerkilpailuja. (olin piirinmestari v.88)

  VastaaPoista
 5. Tuo on todella todella huono tapa rankaista koiraa! Kuten tuo äsköinen anonyymi kirjoitti niin koiraa pitää rankaista HETI kun se tekee jotain väärin. Tuossa tapauksessa kun tulet kotia ja koria odottaa sinua koti ovella ja antaa sinun ottaa kiinni, niin rankaiset sitä siitä että se tulee siihen koti ovelle. Eli ei laisinkaan hyvä. Jos koira karkaa sen ollessa irti ja huudat sitä ja se vain menee sitten kun se tulee luoksesi niin jos siinä vaiheessa huudat ja torut sitä torut sitä siitä että se tuli luoksesi. Yhdyn myös tuohon toiseen anonyymiin eli en pitäisi koiraa irti jos se ei tottele 100% ja whippet kun on metsästys koira niin siihen ei voi koskaan luottaa täysin ja kun se metsästää katseella niin se näkee jo kaukana olevat asiat ja lähtee perään. Ja nuo sinun koulutus tekniikat ovat juuri tuolta 80- luvulta eli kannattaa perehytä nykyisiin menetelmiin.

  VastaaPoista
 6. Heippa vaan iloiset koiraihmiset!
  Nelmaa on kokonaisuudessaan ehkä rangaistu arestilla kaksi kertaa. ja se tosiaan tulee luokse pyydettäessä ja nimenomaan kerroin,ettei sitä voi tietenkään silloin rangaistakaan.
  tämä blogijuttu oli lähinnä tarkoitettu herättämään keskustelua lasten ja varsinkin teinien saamista sanktioista eikä koiran koulutuksesta.
  kyseisen jutun olin niin ylimalkaisesti kertonut,ettei ehkä sen perusteella olisi kannattanut kommentoida koirakäsittelytaitojani,koska et tunne minua etkä koiriani. Nelma piti joka tapauksessa pestä,että siinä mielessä se olisi joka tapauksessa joutunut kylpyhuoneeseen. Korostin arestia sen takia,että johdattelin sillä varsinaiseen aiheeseen. Olen erittäin vähän millään tavalla rangaissut koiria,koska ne ovat todella kilttejä ja aion kyllä pitää niitä irti pihalla ja joen vallilla niin paljon kuin vain ehdin ,koska siitä ne todella nauttivat.
  Ja olemme molempien koirien kanssa käyneet pentukoulun,jossa sitten tietenkin meitä ovat neuvoneet nykykoulutukseen. Aikaisemmin ei oikeastaan käytetty makupaloja ollenkaan,mutta kyllä tämä laumasta vähäksi aikaa erottamin on ihan nykyneuvo.
  Eli toivon ,että ymmärrät nyt asian loppuunkäsitellyksi. Tiedän 2000-luvun koulutus hyvinkin,ei tarvi enää toistella asiaa.
  Kun olen tarvinnut neuvoja koirien suhteen,olen kysellyt toisilta whippetien omistajilta. On tärkeää kuulla mitä tehdään,eikä useaan kertaan mitä ei saa tehdä.

  VastaaPoista