maanantai 17. tammikuuta 2011

Vaaleampia sävyjä

Hei!
Kävin torstaina hieronnassa töiden jälkeen ja sitten menimme vielä koirien kanssa lenkille ja valitettavasti sillä reissulla kaaduin ja hyvä hieronta tais mennä hukkaan. Mutta onneksi kun tulimme kotiin ,niin Matilda oli kaverinsa kanssa leiponut sämpyläpatonkeja ja oli ihana tuoksu vastassa,kun avasin ulko-oven...äkkiä keitin teetä ja nautiskelin lämpimiä sämpylöitä.
Sunnuntaina Memi laittoi meille sitten päivällistä

nimittäin mureketta,missä oli juustoa ja kinkkua. Mikä tietysti oli varsin erikoista siinä mielessä,että Memi on yleensä peruna-raejuustolinjalla. Mutta nähtävästi nämä omat kokkaukset maistuvat. Kiitos innostavalle kotitalousopettajalle sinne Donnerskaan!


Minä kokkasin aikaisemmin samana päivänä lounaalle makaroonilaatikkoa ja jauhelihakeittoa (salaa,kun Pomppu oli töissä) ja vielä leivoin pullia,kun kerran uuni oli päällä . Ja samalla saapuikin ihana yllätysvieras pitkästä aikaa : Marjo! Ja kerran kummaksi sain jopa istua rauhassa vieraani kanssa,kun pikkupojat olivat yläkerrassa pelaamassa Ruden pelejä ja Matilda oli kylässä ja Memi ja Rude olivat kirkossa ja Pomppu oli töissä. Koska yleensä kun meille tulee vieraita mistään rauhallisesta hetkestä ei voi puhua. Lapset tykkäävät kovasti nimittäin istua meidän kánssa ja kuunnella ja kysellä ja kommentoida puheitamme,mutta tällä kertaa oli rauhallista.
Alma eli Amppi on sulautunut hyvin nojatuolin sävyyn.Tässä hieman vinkkiä sinulle ,joka olet kyllästynyt ruokapöydän tuoleihisi(kuten minä olen). Pellavainen huppu kätkee ruman tai vääränvärisen tuolin alleen. Näiden mun kappale hinnaksi tuli n.40 e,mutta näppärä ompelee ne itse.Ja ruokapöytä sai vaaleamman liinan ja punainen vahakangas siirtyi varaston puolelle.
Tämä liina on kerniä ja erittäin helppo pitää puhtaana,mutta katsotaan jos se nyt pysyis paremmin paikoillaan ,kun viime kerralla. Yritin aikaisemmin pitää tuota liinaa,mutta lapset jotenkin aina siirsivät sitä niin ,että pöydän pinta näkyi ja astiat meinasivat tippua ja lopuksi Pomppu heitti sen pihalle. (pelastin sen ja pesin ja nyt uusi yritys)
Mukavaa maanantaita!
5 kommenttia:

 1. Voi mä oon niin miettinyt, että mitä keksisin keittiötuolehin..nuohan olis aivan loistavat! Ei varmaan tosin kauheen kauaa pysy puhtaana. Mun täytys tulla myös kerni ostoksille joku päivä :) Nam mitä pullia!

  VastaaPoista
 2. Nonnukka: kyllä tuo naturpellava on on ollut sellainen ratkaisu ,mikä oikeasti toimii myös keittiössä. jopa meillä . kyllähän niitä pestä joutuu,mutta ei niissä näy niin liat. Yhden kerran olen pessyt ja ovat olleet nyt kuukauden.

  VastaaPoista
 3. Oi, hierojalle..Pääsispä.
  Joskus pitäs varmaan ajtella enempi myös itseään.
  *Tarttee hierontaa* =)

  Harmi, kun olit tujahtanu kumoon :(
  Itekin ootellu, millon kynnän sitä jäätä taas pepulla, naamalla tai niskalla..Niinku joka talvi..Kun pitää säheltää..

  Tuolit on tosi kivat.

  VastaaPoista
 4. Heips, laita tippa kuumaliimaa pöydän kulmiin (ei siis pöytälevylle vaan reunoihin) ja kiristä niillä liina paikalleen. Pysyy varmasti ja liima lähtee hyvin pöydän reunasta, kun se on kovettunut, vähän kastelemalla kylmällä vedellä.Hyväksi havaittu keino. Pitää liinankin mukavan sileänä.
  Terkuin Lotta

  VastaaPoista
 5. mä olisin ehottanut semmosta liukuestettä mitä voi laittaa matonkin alle.saa ostaa rullalla Halpa-Hallista!

  VastaaPoista