maanantai 18. heinäkuuta 2011

Mansikan aikaa

Heippa!
Eilen Pomppu oli hakenut laatikollisen mansikoita. Yleensä lapset ovat käyneet poimimassa Ruotsalossa suuret määrät mansikoita,mutta tänä kesänä poimijoita otettiin niukasti vastaan,joten päätimme ostaa valmiiksi poimitut ihan Prisman edustan myyjältä. Maku ei ole sama eikä fiilis,mutta kakun tein kuitenkin,josta Rude söi ensi kädessä noin puolet.

Suurin osa marjoista tehtiin hilloksi, mitä on hyvä sitten käyttää monenlaisiin juttuihin. Viime vuonna ,kun marjoja oli niin paljon,tein sekä hilloa että pakastin,mutta nyt juuri riittivät hilloon.

Kourallisen mansikoita säästin aamuviiliin(niin siihen itsetehtyyn).

Huomenna olisi tarkoitus suunnistaa asuntomessuille.



3 kommenttia:

  1. Minä pakastin 10litraa sunnuntaina. Tänään pitäis hakea lisää, jos vielä löydän..Loppuvat meidän poikien syömätahdilla, muuten ennen elokuuta.=)
    Miten hillon teet?

    VastaaPoista
  2. Nam,olipa hyvännäköinen kakku!
    Ehkäpä törmätään messuilla huomenna, mun olis kans tarkoitus mennä sinne ihastelemaan :)

    VastaaPoista
  3. Christina: teen hillon hillosokerilla,sehän on niin yksinkertaista,vähän vettä kattilaan ja 4 litraa mansikoita päälle ja sitten kun nousee höyryä hillosokeri sekoitetaan ja sitten keitetään kymmenisen minuuttia ja sitten kuumennettuihin purkkeihin valmis hillo
    Lyckobo: jep,nähdään varmaan

    VastaaPoista