keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Kivoja vieraitaHeippa!
Eilen meillä kyläilivät Pauliina ja tytöt Alina ja Oona. Alinan tunika muistuttaa erehdyttävästi muuten Odd molly parin vuoden takaista joulutunikaa...
Alina on nyt 8 kuukauden ikäinen ja tosi reipas ja ihana vauveli. Voin myös kertoa sen,että Pauliinan mukaan Alina on pelokas kaikkien muiden vieraiden paitsi mun sylissä. Johtuu ilmeisesti siitä ,että on kuullut mun höpinöitä jo kohdussa. Eilen kyllä alkoi itkemään ,kun Alma hyppeli mun päälle ,kun pidin Alinaa sylissä. Myös Alma alkoi pelkäämään Alinaa...
Olisko kai järkevää,että koirat eivät pelkäisi vauvoja tässä tilanteessa missä ollaan?
Jos jollakulla on koirien ja perheeseen syntyvän vauvan kohtaamistarinoita,niin olisi kiva kuulla.

2 kommenttia:

 1. Mun kaverilla oli kaksi koiraa ja sitten syntyi esikoinen. Toinen koirista pelkäsi pieniä lapsia ihan hulluna, joten kaverini sitten jo ennakkoon totutteli koiria lapsiin. Nyt oman vauvan kanssa ei ole mitään ongelmia, tämä pelkurikoirakin tykkää vauvasta niin maan kauhiasti!

  Kyllä Alma siis varmasti siihen vauvaa ehtii oppia ja tottua. Sairaalasta sitten vaan jo hajurättiä koirille mukaan. Ja koirat ajoissa jo pois makkarista.... ettei niille tule kaikki ihan yllärinä sitten yhtäkkiä.

  Sellasia juttuja kaveri on koirien ja vauvan kans tehnyt, että koirat ei saa koskaan esim olla vaunujen edellä, sohvalla vauvaa ylempänä (nää meidän pikkukoirat kun usein makailee sohvan selkänojalla) tai mennä vauvan luo ilman lupaa. Mutta kun vauvaa hoidetaan, koiratkin saa olla mukana, niitä ei siis teljetä toiseen huoneeseen vaan ne saa tavallaan huomiota sillon kun vauvakin.

  Kun vauva siis pidetään aina koiria ylempänä, alusta asti, todennäköisesti välttyy ongelmilta. Meillä oli aikanaan tokan lapsen syntyessä saksanpaimenkoira enkä mä muista yhtään mitään ongelmia kohdanneeni. Koira tosin lähti meiltä sitten omistautuvampaan kotiin muutamien kuukausien kuluttua, johtuen siitä ettei mulla ollut puhtia siihen keskittyä yhtään, kun vauva rääkyi yötä päivää... (oli kamalan allerginen tapaus)

  Hyvin se menee, kun ei turhia stressaa!!

  VastaaPoista
 2. Meillä koiralle tuotiin vauvan hajuisia vaatteita/rättejä, jotta haju olisi ainakin tuttu kotiin päästyään. eipä koiraa nuo vaatteet/rätit kiinnostaneet eikä pahemmin vauvan kotiin tulokaan. Meillä koira ei reagoinut vauvaan reippaaseen ekaan kuukauteen ollenkaan vaikka kovasti yritettiin tuoda vauvaa koiran nenän eteen. Kyllä se koira sitten tytöstä kiinnostu, kun se alko olemaan enemmän lattialla ja pitämään ääntä.

  Uskon, että teilläkin koirat tottuvat, kunhan annatte niiden haistella/tutustua vauvaan. Älkää tehkö vauvasta liian kiinnostavaa koko ajan viemällä häntä pois koirien luota. Eiköhän ne koiratkin jossain vaiheessa kyllästy uuden tulokkaan ihmettelemiseen :)

  VastaaPoista