torstai 23. huhtikuuta 2009

Keittiöstä


Alkuviikolla valmistuivat keittiöön uudet verhot ja siksi oli hyvä syy hieman miettiä keittiössä myös pikkujuttuja. Tasolle kerääntyy aina postia ja nyt laitoin ajelehtivat lappuset liitutaululaatikkoon,etteivät näkyisi heti. Muita epäkohtia en tähän hätään keksinyt,kaikki on toiminut hyvin ja tilaa on hyvin. Ruokakomerossa portaiden alla säilytetään kuivaruoat ja syvissä vetolaatikoissa ovat kattilat ja astiat. Saarekkeessa on lasit ,lautaset ja murokulhot. On hyvä että lapset ylettyvät helposti ottamaan astiat,ei tarvitse kiipeillä. Saarekkeen vasemmanpuoleisessa laatikossa on kaakaot ja näkkärit,joten nekin ovat helposti myös Jussin ulottuvilla. Saareke on lähellä tiskikonetta,joten myös lasten on helppo tyhjentää se.(tämä on hyvin teoreettinen lähestymistapa,lapset saadaan tyhjentämään tiskikone aina joojoo...). Saarekkeen koreissa on muovirasioita(joita inhoan,mutta niitä tarvitaan lukuisiin pelimatkoihin eväsrasioiksi) sekä joitain liinoja,essuja yms.
Verho on pikkuruutukangasta ja se on laskettava rullaverhonaruilla varustettuna,jos tarvitaan auringolta suojaa,naapureitahan meillä ei ole kovin lähellä. Sävy ei ole kellertävän beige vaan hieman harmaaseen taittava,joten sopii hyvin yhteen olohuoneen pellavaverhojen kanssa.
Hieman roosaa detaljia halusin kevään kunniaksi myös keittiöön .(myös olohuone kaipaisi jotain piristävää väriä).
Verhokankaasta jäi yli sen verran,että tein siitä torkkupeiton ja laitoin sen pienemmän sohvan suojaksi.
Kun suunnittelimme kotiamme,minulla oli muutamia juttuja joita halusin ehdottomasti ja yksi niistä oli massiivipuinen työtaso ja se meille tulikin. Taso on vahattua tammea ja on aivan loistava. Vahattu pinta hylkii likaa ja on helppo puhdistaa ja on tietysti hiottavissa uudelleen. tammi ei ole liian tumma myöskään joten siinä ei näy pöly!
Kuvaaminen oli haasteellista,koska kaikissa kuvakulmissa tuntui pilkottavan lasten tavarat ulkopuolella! Eli seuraavaksi onkin vuorossa mitä ilmeisimmin pihasiivous ja terassin laittaminen oleilukuntoon vapuksi.
Eli työt ei äkkiseltään taida loppua...
Mutta hyvää viikonloppua kaikille ja FESTINA LENTE!
10 kommenttia:

 1. Teillä on tosi kaunis, ihanan tilava ja todella hyvin toimivan oloinen keittiö. Ja niin kauniiksi olet sen laittanut! :)
  Iloista viikonloppua! :))

  VastaaPoista
 2. hei<3
  keittiönne on ihastuttava, kaunis mutta tosi käytännölinen samalla.
  ja niin paljon tilaakin josta olen kyllä pikkuisen kade:)
  työtasosi matsku sama kuin meillä ja muutenkin pidän keittiösi vaaleasta ilmeestä...
  mukavaa ja touhukasta viikonloppua toivotteleepi päivi

  VastaaPoista
 3. Kaunis keittiö ja paljon ihania yksityiskohtia.
  Minua ihastutti nuo ikkunat, niin paljon valoa tulee sisään ja samalla keittiössä hääriessä näkee ulos.

  VastaaPoista
 4. Hej!

  Vilket jättefint kök ni har! Du har verkligen fått till en bra känsla.

  Hoppas ni har fint väder också att njuta av.

  Kram Lena

  VastaaPoista
 5. De ahhhlaladeco:What a nice photos!!!!.Would you like to put us like favorites blogs?.
  Have a nice weekend.

  VastaaPoista
 6. Haastetta pukkais -käypä kurkaan... :))

  VastaaPoista
 7. Keittiönne näytttää tosi valoisalta, kodikkaalta ja tilaa on paljon.

  Kirsi

  VastaaPoista
 8. Heipä hei, Olipa kiva katsella ja lueskella keittiö juttuja! Katselin tarkasti keittiötänne kun jossakin vaiheessa meilläkin sen remontointi on edessä. Ja pari seikkaa pisti miettimään, siis teillähän ei ole yläkaappeja ollenskaan ei edes astiankuivatuskaappia. Mielenkiintoista, keveää! Olen itse miettinyt tuota astiankuivatusta, välillä kun käy myös se mielessä että josko laittaisi altaan ikkunan eteen... Osaisinko olla ilman kuivatuskaappia. Miten sinä?

  VastaaPoista
 9. Hih, täällä taas! Muistin nähneeni Daim-tortun ohjeen täällä ja nyt sen kävin kopioimassa. Siis voiko olla parempaa keksittykään, Daimia ja marenkia! Täytyy nyt vappuna yrittää tehdä.

  VastaaPoista
 10. Houde of Cinnamon-osaan hyvin olla ilman astiakaappeja. Edellisessä kodissakin otimme yläkaapit pois. Lasten on helpompi ottaa lasit ja lautaset,kun ovat saarekkeen laatikoissa.
  Valoisampi ilme keittiössä ilman yläkaappeja. Eikä meille olisi mahtunutkaan kuin tiskipöydän ylle,kun ikkuna niin iso. Keittiö suunnitellaan perheen koon ja tarpeiden mukaan.

  VastaaPoista