torstai 9. kesäkuuta 2011

Sweet sixteenHeippa!.

Kuusitoista vuotta sitten ja yksi päivä sitten tarkalleen eli 8.6.1995 ei ollut näin lämmin kuin nyt.

Aurinko kyllä paistoi ,mutta asteet olivat kyllä alle 20 asteen.

Neljän aikaan tultiin Samun kanssa sisälle ja istuin sohvalle ja ihmettelin miten jaksaisin laittaa ruokaa. Pomppu oli tullut kotiin töistä,mutta oli ulkona isänsä kanssa laittamassa käsineitä ulkovarastoon. Samu kenkkuili tapansa mukaan jääkaapin ovella ja kielsin aina välillä ,mutta en olisi millään jaksanut nousta sohvalta...

Ja sitten kun nousin viimein,tuli samalla jotain märkää...Lapsivesi! Jee jee! Vihdoinkin!

Äkkiä ulos ilmoittamaan miehille,että nyt lähdetään. Samu,joka oli silloin 1v10kk jäi Pompun isän kanssa ja me lähdettiin synnärille. Olin niin nuori silloin,etten edes ajatellut sitä,että eihän ne supistukset ole edes alkaneet...

No sisälle kuitenkin mentiin ja tilanne tarkastettiin ja siihen aikaan puettiin sairaalavaatteet päälle ja mentiin odottelemaan. Supistuksia alkoi sitten tulemaankin ja heti taas tutkittin ja kohdunsuu oli viisi senttiä auki. Muistan että ajattelin"niin vähän ".

Kätilö oli iäkkäämpi tantta,joka istui mua vastapäätä ja ei ollut innokas tutkimaan uudelleen vaikka kovasti sanoin,että "nyt painaa". Kätilö ei liikahtanutkaan.

Hengittelin silloisten oppien mukaan lopulta hyperventiloiden ja pussi naamalla. Kipulääkkeitä ei tarjottu eikä niitä pyydetty.

Vinkuin koko ajan että "painaa" ja kätilö tokaisi että" siitä on vasta puoli tuntia kun tutkittiin". Oisko ollut silloin joku standardi että tunnin välein tutkitaan tai jotain?

No sitten ei auttanut muu kuin könytä sängylle ja sanoa,että "mun pitää ponnistaa just" niin sitte se lähti liikkeelle ja tutki viimein ja sanoi " se on auki ja älä vaan ponnista!"

Niin sitten sille tuli kiire laittaa välineet paikoilleen...

Kaks minuuttia ja Memi oli syntynyt...Meidän prinsessa : 47cm pitkä ja 2720g painava.

Mukavaa synnytyksissä on ollut se,että ovat olleet aina nopeita. Memin synnytys kesti lapsiveden tulosta 2h45min. Ja Memihän on meidän toisiksi vanhin lapsi.

Josta nyt on tullut terävä neiti...

2 kommenttia:

  1. Mulla ei ole noita kokemuksia, kun kaikki neljä on sektiolla saatettu maailmaan. Olis ehkä ollu ihanaa kokea toi "oikea" synnytys vaikka sillon ajattelinkin että huh, onneksi selvisin helpommalla..

    Et ole aiemmin puhunutkaan vissiin tuosta vanhimmasta lapsesta, tai en ainakaan muista?

    Niin ja siis onnea neitoselle! Meidän esikoinen on saman ikäinen ja siis sä olet mua mooooonta vuotta nuorempi, että oot kyl ollu tosi nuori kun oot aloittanut lasten tekemisen! Mut se on kivaa, että on yhä nuori ja lapset alkaa olla jo isoja. =D

    VastaaPoista
  2. Heli: niin olin nuori ja naiivi. ja on mullakin yksi sektio...se oli inhottavaa ja pelottavaa...joo on ja on´meillä Samuel 93 eikä se tykkäis olla blogissa

    VastaaPoista